Här finner du alla utbildningar som arrangeras av Visita, SCR Svensk Camping och SLAO.
Hoppas du blir inspirerad av någon av våra kurser!

Arbetsrätt

Visa mer information
Datum: 2017-10-18 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2017-11-22 Stockholm, 2018-01-23 Stockholm, 2018-02-20 Stockholm, 2018-03-14 Stockholm, 2018-04-02 Malmö, 2018-05-22 Stockholm, 2018-09-25 Stockholm, 2018-10-09 Göteborg, 2018-10-23 Stockholm, 2018-11-20 Stockholm.

Kurserna om arbetsrättsliga lagar och branschens avtal har hållits i Visitas regi i många år och är mycket uppskattade av kursdeltagarna. Kursen är förlagd till två dagar. Läs mer / Anmäl »

Lifttekniker Steg 3

Visa mer information
Datum: 2017-10-23 | Plats: Kläppen

Allt större krav ställs på handhavande, behörighet och kompetens inom branschen. Det här är en utbildning som har blivit populär och ger mycket värdefull erfarenhet för dig som ska arbeta med liftar. Utbildningen består av tre steg. Steg 1 är grundläggande kunskap om drift och skötsel av en lift. Steg 2 är en fördjupning som går in mer på skötsel och reparation av liftar. Steg 3 innehåller moment som ombyggnation, stolliftar, flytt av liftar, tips vid upphandling mm. Mellan stegen krävs minst två månaders praktik. Om du tidigare genomfört SLAOs liftskötarutbildning eller har motsvarande kunskap omfattande ca en säsongs arbete i lift, kan du gå direkt på steg 2. Efter avslutat steg 3 kan du kalla dig lifttekniker. Kursens delar: daglig tillsyn, journal, checklista, skyltar, bromsar, rullbatterier, säkerhet mm. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

SLAO:s höstmöte

Visa mer information
Datum: 2017-10-24 | Plats: Kiruna. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2017-10-25 Umeå, 2017-11-07 Vemdalsskalet, 2017-11-08 Bjursås, 2017-11-09 Hammarbybacken, 2017-11-15 Hovfjället, 2017-11-18 Svartbäcksmåla.

Kom och träffa representanter från din medlemsorganisation och diskutera aktuella och angelägna ämnen. Det ges utrymme för både information och diskussion. Hur blir nästa säsong? Vad kan vi dra för lärdomar av fjolårssäsongen? Hur ser statistiken ut? Många frågor finns och efter ännu en rekordsäsong är det dags att ladda för den nya!

Både representanter från SLAO:s utvecklingsgrupper samt associerade medlemmar deltar vid träffarna.

Läs mer / Anmäl »

Arbetstid och Schemaläggning

Visa mer information
Datum: 2017-10-25 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-03-06 Göteborg, 2018-04-17 Stockholm, 2018-09-27 Stockholm, 2018-10-17 Malmö.

Reglerna om arbetstid upplevs ofta som krångliga och svåra att hantera i praktiken. En orsak till detta är att de regler som ska följas inte finns samlade utan återfinns i kollektivavtal, svensk lag och EG-direktiv. Hotell- och restaurangbranschens särskilda behov av flexibilitet skapar också problem för schemaläggaren.
Läs mer / Anmäl »

Första hjälpen i skidbacken

Visa mer information
Datum: 2017-10-31 | Plats: . Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2017-11-17 Trillevallen, 2018-01-16 Sälen.

Efter genomgången utbildning ska du kunna säkra livsavgörande funktioner samt utföra åtgärder så att skadan ej förvärras. För liftpersonal, skidlärare och andra som kan komma att ta hand om olycksfall i skidanläggningen. Utbildningen ger behörighet till Skidpatrullutbildningen. Kursens delar: LABCDE-åtgärder, hjärt- och lungräddning, larm, topp-till-tå-undersökning, rygg- och nackskador, frakturer och urledvridningar, buk-, bröstkorg- samt skallskador, sårskador, stukningar, medicinska sjukdomar, kyl- och brännskador, psykiska reaktioner och praktiska övningar.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar. För utbildningen i Trillevallen ingår dagpaket i utbildningspriset (fika lunch fika) övrigt boende och middag bokas på trillevallen.com. Uppge att du deltar i SLAO:s utbildning.

I övriga utbildningar ingår inte boende och mat i utbildningspriset.

Läs mer / Anmäl »

Arbetsmiljö

Visa mer information
Datum: 2017-11-08 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-03-20 Stockholm, 2018-10-16 Stockholm.

Arbetsmiljö Läs mer / Anmäl »

Snötillverkning

Visa mer information
Datum: 2017-11-09 | Plats: Bjursås. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2017-11-10 Hammarbybacken.

Snötillverkning är en av de viktigaste uppgifterna på en skidanläggning. Att göra snö på ett effektivt sätt – så ekonomiskt och energibesparande som möjligt, är vad alla eftersträvar. Säkerhetsaspekten är också en viktig del i utbildningen. Målet med utbildningen är att alla deltagaren ska få kunskap om följande:
  • Få en förståelse för vilka delar som finns i ett snösystem och vad de fyller för funktion.
  • Bli väl medvetna om risker som finns med ett trycksatt system samt känna sig trygga i att arbeta med det.
  • Få tillräcklig kunskap om olika snökanontyper, hydranter och slangar för att hantera dem säkert och effektivt.
  • Skapa förståelse för hur man bör tänka när man producerar snö för en nedfart.

Utbildningen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna.

Deltagare, anställda eller anmälda via SLAO:s medlemmars organisationer.

Pris: 1500 kr per person. Tillkommer gör kostnader för mat, eventuellt boende och resa.

Anmälan via SLAO:s hemsida eller genom att mejla/ringa till SLAO info@slao.se 063-13 23 95.

Läs mer / Anmäl »

The Winning Approach to People Management and Quality Service

Visa mer information
Datum: 2017-11-13 | Plats: Orlando Florida

Ekonomi för icke-ekonomer

Visa mer information
Datum: 2017-11-15 | Plats: Stockholm
Alla medarbetare måste förstå ekonomi, även om man inte arbetar med det som sin dagliga huvudsyssla. Alla medarbetare i ett företag berörs av och påverkar företagets ekonomi. Därför krävs kunskaper om ekonomins termer, regler och samband så att dialogen om företagets styrning och utveckling kan fungera. Läs mer / Anmäl »

Skidpatrull

Visa mer information
Datum: 2017-11-20 | Plats: Trillevallen

En gedigen utbildning där teori varvas med många praktiska övningar. Efter genomgången och godkänd utbildning ska du självständigt kunna arbeta som skidpatrullör med säkerhetsarbete, skadeförebyggande åtgärder samt omhändertagande av alla typer av olycksfall i en skidanläggning. Utbildningen ger dig även kännedom om lavinräddning. Godkänd Skidpatrullutbildning leder till certifiering som sedan ska förnyas vartannat år vid, av SLAO anordnad, repetitionsutbildning. Kursens delar: repetition och fördjupning av Första hjälpen i skidbacken, psykiska reaktioner, barnolycksfall, omhändertagande i svår terräng, lavinräddning och praktiska övningar. Samt förebyggande arbete med säkerhet, regler och lagar. Bemötande av gäster och ledarskap samt samverkan med andra organisationer och myndigheter t. ex Polis, Ambulans, SOS Alarm och Fjällräddning.

Priser. Medlemspris för deltagare som är anmälda eller anställda vid en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar. Privatpersoner deltar i mån av plats.

Plats för utbildningen är Trillevallens Högfjällshotell, i priset för utbildningen ingår lunch och fika, boende med halvpension bokas direkt hos Trillevallens Högfjällshotell, se www.trillevallen.com

Skidpatrullutbildningen är en intensiv utbildning på totalt 110 timmar, i snitt betyder det 10 timmars utbildningstid per dag. Det kan vara bra att som deltagare vara förberedd på.

Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 1

Visa mer information
Datum: 2017-12-03 | Plats: Vemdalsskalet. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-04-08 Åre.

Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå.

Under utbildningens sju dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer vistas i både skidbacken och lektionssalen. Det vi går igenom i teorin testas i praktiken. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare.

En nyhet från och med säsongen 2014-15 är krav på minst en veckas praktik eller självständigt arbete med skidelever mellan Skidor instruktör steg 1 och Skidor instruktör steg 2. Undantag kan göras via förfrågan till Svenska skidanläggningar från ansvarig på skidskola, skidklubb eller motsvarande.

Kursens delar: teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.
Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Bokning av boende, skipass och mat. Boende och skipass till utbildningarna i Vemdalen och Åre kan du boka när du går vidare i anmälan.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.
Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 2

Visa mer information
Datum: 2017-12-03 | Plats: Vemdalsskalet. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-01-21 Idre Fjäll, 2018-04-08 Åre.

Under denna utbildning arbetar vi vidare med metodik, pedagogik, mekanik, teknik och analys för att kunna undervisa barn, ungdomar och vuxna upp till fortsättningsnivå. Stort fokus läggs på analysen, vilket ställer stora krav på ditt engagemang. För godkänd kurs krävs godkänt resultat på teoriskrivning och undervisningsträning som genomförs under utbildningsveckan. Läs om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.

Kursens delar: teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Bokning av boende, skipass och mat.Boende och skipass till utbildningarna i Vemdalen och Åre kan du boka när du går vidare i anmälan.

Till utbildningen iIdrefjällbokar du boende, skipassgenom att klicka här.

Boendet i Idre avser del i lägenhet (flerbäddsrum) inklusive avresestädning, pris 1600 kr. Deltagarna kan köpa skipass till gruppris vid förbokning, pris 1450 kr. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst.

Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 3

Visa mer information
Datum: 2017-12-03 | Plats: Vemdalsskalet. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-01-21 Idre Fjäll, 2018-04-08 Åre.

Efter godkänd Instruktör 2 samt något eller några års arbete som skidlärare är det dags att fylla på med mer kunskap. Rekommenderas att du innan utbildningen har undervisat barn-, ungdom- och vuxenelever på fortsättningsnivå och gärna praktiserat på mer avancerad nivå. Avsikten är att du efter godkänd utbildning ska ha tillräckliga kunskaper för att undervisa barn, ungdomar och vuxna i tillämpad skidåkning upp till och med röd nivå. Ett mål med kursen är att generera större förståelse i analysen av egen och andras färdighet. Godkänt resultat på teoriskrivning, undervisning och separat testdag som du gör inför kursen krävs för godkänd utbildning. Läs mer om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.

Kursens delar: fördjupning i teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Bokning av boende, skipass och mat.Boende och skipass till utbildningarna i Vemdalen och Åre kan du boka när du går vidare i anmälan.

Till utbildningen i Idrefjällbokar du boende, skipass genom att klicka här.

Boendet i Idre avser del i lägenhet (flerbäddsrum) inklusive avresestädning, pris 1600 kr. Deltagarna kan köpa skipass till gruppris vid förbokning, pris 1450 kr. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst.

Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 1

Visa mer information
Datum: 2017-12-04 | Plats: Vemdalsskalet

Vi fokuserar på hur vi inom svensk snowboardutbildning arbetar med nybörjare och åkare på fortsättningsnivå. Här lägger du grunden för din fortsatta utveckling som snowboardinstruktör. Med din egen åkning och färdighet som utgångspunkt tar vi reda på vad som händer, och varför det händer, när vi åker snowboard. Med kunskaper i ledarskap, kommunikation, teknik och metodik kan du efter utbildningen arbeta som snowboardinstruktör. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik, snowboardsäkerhet, analys, ledarskap och kommunikation. Teori 20 timmar, praktik 46 timmar. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Läs mer / Anmäl »

Pistmaskin – Utbildningsbevis

Visa mer information
Datum: 2017-12-08 | Plats: Tandådalen. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-01-26 Idre Fjäll.

Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som behöver en uppfräschning av kunskaperna. Från och med säsongen 2005-06 utfärdar SLAO utbildningsbevis för pistmaskin efter genomförd och godkänd utbildning. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs hemsida. Sedan införandet av förarbevis har branschen tillåtit förare med lång erfarenhet av att köra och underhålla pistmaskiner ansöka om förarbevis utan att ha medverkat i en förarbevisutbildning. Från och med säsongen 2013-14 är den övergångsperioden över och krav på utbildning för förarbevis införs. Kursens delar: genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi och körövningar med instruktör. Arbete med olika redskap och dess inverkan. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen iIdrefjällbokar du boendegenom att klicka här. 

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Pistmaskin utbildningsbevis 25-28/1 pris: 2480 kr. Boende finns tillgängligt dagen innan kursstart. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst. I utbildningspriset för kursen i Idre ingår fika och lunch.

Läs mer / Anmäl »

Skidpatrull – Repetition

Visa mer information
Datum: 2017-12-11 | Plats: Järvsö. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-01-16 Sälen, 2018-01-23 Ramundberget.

Vartannat år ska skidpatrullör genomgå av SLAO centralt anordnad repetition för att bibehålla certifieringen. Utbildningen innehåller en grundläggande repetitionsdel och en del som förändras vartannat år. Kursens delar: LABCDE, hjärt- och lungräddning, frakturer, medicinska sjukdomar, praktiska övningar mm.
I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och certifiering.

Priser:

Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

Spårutbildning för pistmaskin - Utbildningsbevis pistmaskin

Visa mer information
Datum: 2017-12-11 | Plats: Idre Fjäll
Spårutbildning för pistmaskin är en utbildning för dig som huvudsakligen jobbar med att anlägga spår för längdskidåkning. Efter utbildningen får du ett utbildningsbevis. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs hemsida. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen i Idrefjäll bokar du boende genom att klicka här.

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Spårutbildning Pistmaskin 10-12/12 pris: 1560 kr.  Boende finns tillgängligt dagen innan kursstart. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst.

 

Läs mer / Anmäl »

Testdagar – Skidor

Visa mer information
Datum: 2017-12-17 | Plats: Lindvallen. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-02-11 Vemdalsskalet, 2018-03-18 Lindvallen, 2018-04-22 Vemdalsskalet.

För att bli godkänd på utbildningarna Skidor Instruktör 3 och 4 krävs godkänt resultat på separat testdag inför respektive utbildningssteg. Testdagar arrangeras vid ett flertal tillfällen under säsongen. Läs mer / Anmäl »

Skidinstruktörsutbildning skicart

Visa mer information
Datum: 2018-01-07 | Plats: Hundfjället
För skidlärare som vill använda sig av hjälpmedlet skicart i sin skidundervisning för personer med speciella behov. Skicart kräver licens för att få hanteras i svenska backar. Efter godkänd utbildning erhåller du en instruktörslicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter, samt att licensiera åkare och åkare tillsammans med medåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par som växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan behövs kursen Instruktörsutbildning skicart uppdatering, eller om skidläraren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Läkarens roll vid omhändertagandet i skidbacken

Visa mer information
Datum: 2018-01-08 | Plats: Trillevallen

Drygt 2 miljoner människor åker utför i Sverige varje år. På Sveriges skidanläggningar inträffar varje vinter skador med krav på professionellt omhändertagande. De flesta insatser på skadeplatsen görs av skidpatrullen, som sedan många år tillbaka får sin grund- och vidareutbildning av SLAO. På många anläggningar tjänstgör dessutom läkare, vilka rekryteras från olika medicinska specialiteter. Läkarna fungerar som backläkare och i många fall även som mottagningsläkare vilka direkt handlägger olika typer av skidskador. Läkare erbjuds nu en skräddarsydd utbildning i principer och handhavande av materiel som tillämpas och används av skidpatrullen och på de mottagningar som finns på skidorterna. Målsättningen är att ge kunskap om innehållet i skidpatrullutbildningen samt möjlighet att tillsammans med patrullörer göra omhändertagande i terräng samt genomföra god handläggning på mottagning. Utbildningen lägger stor vikt på praktiska moment och övningar och ger möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med kollegor från hela landet. Kursens delar: skallskador, buk- och bröstkorgsskador, ortopedi, hypotermi och kylskador, medicinska åkommor, graviditet och gynekologi, barnortopedi, bemötande, läkemedel i kyla, lavinmedicin, lavinräddning, SLAOs verksamhet, helikoptersamverkan, föreläsningar, praktiska övningar, samverkan skidpatrull.

Anmälan till SLAOs Backläkarutbildning görs via SLAOs hemsida genom att klicka på Boka knappen. Vid anmälan mot faktura ska korrekta uppgifter anges med referensen nummer, kontaktperson med telefonnummer och e-postadress som godkänner att kursen faktureras. Otillräckliga uppgifter kan betyda att anmälan inte godtas.

Lunch, fika och middag ingår i utbildningspriset. Bokning av boende görs direkt till Trillevallens Högfjällshotell via telefon eller mejl till 0647 – 360 90 / bokning@trillevallen.com Ange att deltagaren skall gå SLAOs Backläkarutbildning.

Läs mer / Anmäl »

Allmänmedåkare skicart

Visa mer information
Datum: 2018-01-14 | Plats: Hundfjället
För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan krävs kursen Allmänmedåkare skicart uppdatering, eller om allmänmedåkaren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 4

Visa mer information
Datum: 2018-01-21 | Plats: Idre Fjäll. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2018-04-08 Åre.

Nu finputsas kunskaperna inom alla områden, såväl praktiskt som teoretiskt. Vi åker mycket skidor i alla typer av terräng och testar alla typer av svängar. För att tillgodogöra dig denna utbildning till fullo krävs att du är en mycket god skidåkare. Vi rekommenderar att du innan Instruktör 4 har undervisat barn-, ungdom- och vuxenelever på avancerad nivå. Godkänt resultat på teoriskrivning, undervisning och separat testdag som du gör inför kursen krävs för godkänd utbildning. Läs mer om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.Efter godkänd utbildning är du berättigad att anmäla dig till svensk skidlärarexamen.

Kursmål: Mekanik/biomekanik, pedagogik, kommunikation, analys, ledarskap, anatomi/fysiologi, retorik m m. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Bokning av boende, skipass och mat.Boende och skipass till utbildningarna i Åre kan du boka när du går vidare i anmälan.

Till utbildningen iIdrefjällbokar du boende, skipassgenom att klicka här.

Boendet i Idre avser del i lägenhet (flerbäddsrum) inklusive avresestädning, pris 1600 kr. Deltagarna kan köpa skipass till gruppris vid förbokning, pris 1450 kr. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst.

Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 2

Visa mer information
Datum: 2018-01-22 | Plats: Kläppen
I detta utbildningssteg får du lära dig hjälpa redan duktiga åkare att bli bättre. Du får ta ansvar för din egen och andra utbildningsdeltagares utveckling, bland annat genom olika analysförfaranden. Kraven på ledarfärdigheter och pedagogiska kunskaper ökar. Utbildningen genomförs i högt tempo och innebär stora utmaningar. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik, analys, videoanalys, träningslära, ledarskap, kommunikation och kunskapsprov. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 3

Visa mer information
Datum: 2018-01-22 | Plats: Kläppen
Nu är det dags att använda och fördjupa kunskaperna inom alla områden, såväl praktiskt som teoretiskt. Du får ta ett större ansvar för din egen och andra utbildningsdeltagares utveckling, bland annat genom olika analysförfaranden. Utbildningen ställer höga krav på den egna åkfärdigheten och för att du ska kunna tillgodogöra dig den krävs att du är en mycket duktig snowboardåkare. Du bör därför förbereda dig ordentligt innan utbildningen, praktiskt i backen och teoretiskt med hjälp av hemstudier som delas ut i god tid innan kursstart. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik vid tillämpad snowboardåkning i pist, offpist samt park, pipe och snowboardcross. Dessutom ledarskap, kommunikation, analys, videoanalys, träningslära, säkerhet vid offpiståkning och kunskapsprov. Teori 19 timmar, praktik 46 timmar. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.
Läs mer / Anmäl »

Pistmaskin – Park

Visa mer information
Datum: 2018-01-29 | Plats: Idre Fjäll

Allt större krav ställs på våra parker, både när det gäller säkerhet och design. Våra gäster räknar med att vi gör säkra och proffsiga hopp och rails. För skidanläggningen är det viktigt att underhållet kan skötas på en rimlig nivå och att säkerheten är hög. Du får grundkunskaper i planering, byggande och underhåll. Under två dagar varvas teori och praktik i denna populära utbildning. Utbildningen vänder sig till dig som har eller planerar att bygga en park. Kursens delar: planering, byggande och underhåll av terrängparker. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen iIdrefjäll bokar du boende genom att klicka här.

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Pistmaskin Park 28-30/1 pris 1835 kr. Boendet finns tillgängligt dagen innan kursstart. I utbildningspriset ingår fika och lunch. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst.

Läs mer / Anmäl »

Svensk Alpin Skidlärarexamen Block 1

Visa mer information
Datum: 2018-01-29 | Plats: Tänndalen
Syftet med Examen är att examinera svenska snösportledare utifrån marknadens, kundens och skidskolans behov. Den examinerade instruktören ska ha hög nationell och internationell kunskap, kompetens och status. Svensk Examen ska säkra kunskap, kompetens och kvalitet för Svenska Skidrådets medlemsorganisationer. Läs mer / Anmäl »

Svensk Alpin Skidlärarexamen Block 2

Visa mer information
Datum: 2018-03-18 | Plats: Romme Alpin
Syftet med Examen är att examinera svenska snösportledare utifrån marknadens, kundens och skidskolans behov. Den examinerade instruktören ska ha hög nationell och internationell kunskap, kompetens och status. Svensk Examen ska säkra kunskap, kompetens och kvalitet för Svenska Skidrådets medlemsorganisationer. Läs mer / Anmäl »