Här finner du alla utbildningar som arrangeras av Visita, SCR Svensk Camping och SLAO.
Hoppas du blir inspirerad av någon av våra kurser!

Köksekonomi

Att börja kalkylera sina råvarukostnader kan innebära att man lyckas få ner kostnaden med allt mellan 2 procentenheter till 5 eller mer. För en anläggning som omsätter 25 Mkr och har normalt en råvarukostnad på ca 27 % och sänker den till 25 %, så har du sänkt kostnaden i kronor med 500 000 kr och detta trillar direkt ner på ”sista raden”, resultatet. Så den lilla kostnad det innebär att gå kursen kan vara en god investering.

En långsiktigt planerad och kontrollerad ekonomi hjälper till att säkra framtiden för din restaurang. Detta är en konkret och branschanpassad ekonomiutbildning med följande innehåll:

 

Innehåll

- Hur ska man tänka ekonomiskt och varför?
- Ordlista – ekonomiska begrepp med förklaringar

- Genomgång matematik och räknesätt

- För- och efterkalkyleringar med prissättning

- Svinn/Åtgångsfaktor

- Branschens nyckeltal

- Ta med egna recept – Övning genomförs där ni använder Er av eget recept

- Personalkostnad – övning

- Övriga kostnader – övning

- Budget/prognos

- Avvikelser/uppföljning (historik, framtid) – Hur definierar jag mina kommentarer?

- Hur definierar jag ”mina” siffror i text, och hur skall jag agera för att justera mina avvikelser?

- Lönsamhetsberäkning

 

Kursmål

Att lära sig hur man räknar och tänker i ett kök. Många kan idag ”tänka ut” ungefär vad det kostar – vi jobbar med att ni ska kunna definiera genom en kalkyl m.m. vad den faktiska kostnaden blir.

Vi pratar även definitioner på ekonomi – ofta när man ska prata ekonomi så pratar vi över huvudet på varandra avdelningarna emellan, t.ex. ekonomiavdelning och kök. Du känner säkert igen dig? Vi reder ut begreppen.

Du ska känna att efter en dag tillsammans med oss har du kommit ett steg längre!

 

Målgrupp

Köksmästare/kökschefer

 

Kursledare

Eva Hultqvist, GALEPO Restaurangkonsult

 

Kurslängd

1 dag, normal kurstid 9-17, variationer kan förekomma

 

Sista anmälningsdag

30 dagar innan kursstart
I mån av plats beviljas senare anmälningar.

 

Priset inkluderar kursmaterial, lunch och kaffe



Visita medlemspris:
1 900kr exkl. moms

Icke medlem:
2 300kr exkl. moms

Fakta om utbildningen


Längd: 1 dagar
Arrangör: Visita

Kontaktperson
Visita, Virpi Hagberg
08-762 74 18
info@visitaakademin.se

Visa mer information

Boknings- och betalningsvillkor

Visitaakademin förbehåller sig rätten att ställe in utbildningar vid för få anmälda deltagare. Vissa utbildningar är väder- och snöberoende varvid utbildning kan flyttas till annan ort och/eller annat tillfälle.

Anmälan/bokning

  • Anmälan till samtliga utbildningar görs på hemsidan Visitaakademin.se.
  • Bokningsbekräftelse skickas ut via e-post.
  • Sista anmälningsdag är 30 dagar före utbildningsstart, vissa undantag kan förekomma, se respektive utbildning för mer information.

Betalning – utbildningsavgift

  • Medlemmar faktureras utbildningsavgift och eventuella tillägg i efterskott.
  • Privatpersoner betalar i samband med anmälan på de utbildningar där den möjligheten erbjuds.

Avbokning

  • Vid avbokning tidigare än 14 dagar innan utbildningsstart betalas hela beloppet tillbaks exklusive administrativ avgift på 300 kr. Vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart debiteras 100% av priset för utbildningen.
  • Avbokningsavgiften beräknas på fullt pris för respektive utbildning inklusive eventuella tillägg som boende, mat och skipass.
  • Utbildningsavgiften återbetalas vid sjukdom styrkt med läkarintyg exklusive en administrativ avgift på 300 kr.

Betalning – boende och mat

  • Boende, mat och skipass ingår i vissa fall i utbildningsavgiften, i andra fall bokas och betalas detta i förskott eller direkt på utbildningsplatsen, medtag fakturainformation/ rekvisition. För information om vad som ingår i priset se respektive utbildning.

Boka här!


Göteborg Platser kvar
2019-03-25 14 av 18 lediga
Stockholm Platser kvar
2019-04-24 16 av 18 lediga
Stockholm Platser kvar
2019-10-03 18 av 18 lediga