Här finner du alla utbildningar som arrangeras av Visita, SCR Svensk Camping och SLAO.
Hoppas du blir inspirerad av någon av våra kurser!

Allmänmedåkare skicart

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
För goda skidåkare som vill hjälpa skidåkare med särskilda behov att komma ut i skidbacken och uppleva skicartåkning. Efter godkänd utbildning erhåller du en allmänmedåkarlicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter. Till skillnad från medåkare är du som allmänmedåkare inte bunden till en speciell skicartåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par och växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan krävs kursen Allmänmedåkare skicart uppdatering, eller om allmänmedåkaren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Allmänmedåkare skicart uppdatering

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Som allmänmedåkare får man agera medåkare till alla som har det behovet. Utbildningen för allmänmedåkare är samma som skidlärarutbildningens första 4 dagar. Kravet på en allmänmedåkare är betydligt större än på en medåkare då denna ska klara av att åka med olika åkare med olika behov och anpassning i alla backar upp till och med röd lutning. En allmänmedåkare får inte utfärda licenser. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Utbildningen startar ca kl. 18.00 första utbildningsdag. Läs mer / Anmäl »

Arbetsledare steg 1

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Arbetsledarutbildningar delas in i tre steg och i denna inledande utbildning går vi igenom det senaste kring juridiska frågor och arbetsrätt, rättigheter och skyldigheter vid anställning samt hur du på bästa sätt får dina medarbetare engagerade. Vi tittar också på grundläggande ekonomi, värdskap och service. Juridik, tillämpad arbetsrätt, avtal, arbetsmiljö, grundläggande företagsekonomi, värdaskap, service.
 
Läs mer / Anmäl »

Arbetsledare steg 2

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
En utbildning för dig som tidigare genomfört Arbetsledare Steg 1. Här får du fördjupade kunskaper i arbetsmiljöregler, speciellt anpassade för skidanläggningar. Även fördjupning i juridiken med bland annat arbetsrätt. Fördjupning av Steg 1. Juridik, arbetsrätt, arbetsmiljölagar. Ledarskap, ekonomi.
Läs mer / Anmäl »

Arbetsledare steg 3

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
En utbildning för dig som tidigare genomfört Arbetsledare Steg 1 och 2. Steg 3 är en ledarskapsutbildning där vi tittar närmare på ledarens roll i organisationen. Konflikthantering, medarbetarsamtal, coaching, rekrytering är ämnen som behandlas. Nuläge och önskat nuläge, vision och affärsplan, hur utvecklar du nya produkter och tjänster, hur involverar du medarbetare och gäster, implementering, hur hanterar du förändringar. Läs mer / Anmäl »

Arbetsmiljö

Visa mer information
Datum: 2019-04-03 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-05-21 Stockholm, 2019-10-24 Stockholm.

Arbetsmiljö Läs mer / Anmäl »

Arbetsrätt

Visa mer information
Datum: 2019-03-20 | Plats: Göteborg. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-03-25 Stockholm, 2019-04-23 Malmö, 2019-05-14 Stockholm, 2019-09-24 Stockholm, 2019-10-22 Stockholm, 2019-11-05 Göteborg, 2019-11-19 Stockholm.

Kurserna om arbetsrättsliga lagar och branschens avtal har hållits i Visitas regi i många år och är mycket uppskattade av kursdeltagarna. Kursen är förlagd till två dagar. Läs mer / Anmäl »

Arbetstid och Schemaläggning

Visa mer information
Datum: 2019-03-27 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-04-25 Malmö, 2019-10-03 Göteborg, 2019-10-15 Stockholm.

Reglerna om arbetstid upplevs ofta som krångliga och svåra att hantera i praktiken. En orsak till detta är att de regler som ska följas inte finns samlade utan återfinns i kollektivavtal, svensk lag och EG-direktiv. Hotell- och restaurangbranschens särskilda behov av flexibilitet skapar också problem för schemaläggaren.
Läs mer / Anmäl »

Brandskyddsansvarig Hotell

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Två gånger i veckan rycker räddningstjänsten ut till hotell eller pensionat i Sverige. Anledningen är ofta tekniska fel, levande ljus eller sängrökning. I värsta fall kan konsekvenserna leda till att människor omkommer. Läs mer / Anmäl »

Bygga framgångsrika team & utveckla ditt personliga ledarskap

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Att vara framgångsrik som ledare i alla sammanhang kräver att du kan situationsanpassa ditt ledarskap och att du använder rätt ledarskapsverktyg styrt av situationen och teamet. Det är en avgörande faktor om du ska lyckas som chef över tiden. När du behärskar de olika ledarskapsmodellerna och kan tillämpa dem i din vardag är nästa steg i din utveckling att stärka din förmåga att situationsanpassa dig för att få ut maximalt av ditt ledarskap.

Läs mer / Anmäl »

Creating Business Magic - The Orlando Experience

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Delta i världens bästa serviceutbildning! Se, lär och inspireras av de mest framgångsrika. Läs mer / Anmäl »

Crossover Längd

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Fördjupning i disciplinen längdskidåkning i klassisk åkning. Personlig färdighet, teknik och metodik m m. Utbildningen förbereder deltagaren i rollen som instruktör i längdskidåkning för åkare upp till god motionsnivå.
Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.


Läs mer / Anmäl »

Crossover Skidor

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
För dig som genomgått Snowboard – Instruktör 1 och vill utvecklas ytterligare i en eller flera discipliner. Vi fördjupar oss i det som är specifikt inom respektive disciplin och arbetar mycket med metodik och teknik för att bredda dina kunskaper och göra dig till en mer flexibel instruktör. Läs mer / Anmäl »

Crossover Snowboard

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
För dig som genomgått Skidor – Instruktör 2 och vill utvecklas ytterligare i en eller flera discipliner. Vi fördjupar oss i det som är specifikt inom respektive disciplin och arbetar mycket med metodik och teknik för att bredda dina kunskaper och göra dig till en mer flexibel instruktör. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Läs mer / Anmäl »

Crossover Telemark

Visa mer information
Datum: 2019-03-18 | Plats: Lofsdalen
För dig som genomgått Skidor – Instruktör 2 eller Snowboard – Instruktör 1 och vill utvecklas ytterligare i en eller flera discipliner. Vi fördjupar oss i det som är specifikt inom respektive disciplin och arbetar mycket med metodik och teknik för att bredda dina kunskaper och göra dig till en mer flexibel instruktör. Boende och mat ingår inte i utbildningsproset.

Läs mer / Anmäl »

Cykelpatrull

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Fler och fler Bikeparks byggs på skidanläggningarna runt om i landet. För att kunna utföra första-hjälpen åtgärder och göra omhändertagande när skadan är framme i Bikeparken kan du nu gå en fördjupningsutbildning som är anpassad för cykelrelaterade skador i nedfarter. Förkunskapskrav är SLAOs förstahjälpen utbildning alternativt Skidpatrullutbildning, har man giltig certifiering som skidpatrullör är man med på dag 2 och 3 av cykelpatrullutbildningen, har man eller går man tredagars förstahjälpen utbildningen i anslutning till cykelpatrullkursen är utbildningen 3 dagar. Kursens delar: Primär undersökning och bedömning av skadad, L-ABCDE-åtgärder, cykelrelaterade skador, omhändertagande av skitiga skador, jord/smuts, fördjupning i buk och skallskador, ryggskador, frakturer samt reponering, transport och överlämning till nästa vårdinstans, samverkan ambulans, samt praktiska övningar.

Utbildningen är 3 dagar lång. Har du gått SLAOs Skidpatrullutbildning är du med på dag 2 och 3 (2-3/6). Har du gått eller går SLAOs Första Hjälpen i Backen dagarna före Cykelpatrullkursen är du med på alla tre dagar, 1-3/6.

Boende, mat och bikepass ingår inte i utbildningspriset. Vill du boka boende och mat i Järvsö gör du det via mail till, Linda Haglund  linda.haglund@bergshotellet.se på Bergshotellet i Järvsö. Deltagare på kurserna har ett specialpris.

Läs mer / Anmäl »

Dagligt Ledarskap i Drift

Visa mer information
Datum: 2019-02-26 | Plats: Malmö. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-04-23 Göteborg, 2019-10-09 Stockholm, 2019-10-16 Göteborg, 2019-11-12 Malmö.

Kraven på en bra chef är många. En förutsättning för att lyckas, framförallt när du är ny i rollen, är att medarbetarna betraktar dig som en trovärdig och kompetent ledare. Under tre intensiva dagar ger vi dig en djuplodande träning i hur du lyckas i din ledarskapsroll. Vi fokuserar på det dagliga arbetet och de problemställningar som kan dyka upp, samtidigt som vi behåller fokus på gästen. Du får konkreta verktyg som krävs för att du ska kunna leda andra människor. Utformningen är i seminarieform i kombination med workshops där vi arbetar med exempel hämtade från branschen. Deltagarna på denna kurs kommer ofta från liknande befattningar men från olika företag vilket bidrar till många relevanta och realistiska diskussioner.

Läs mer / Anmäl »

Daily Operational Leadership

Visa mer information
Datum: 2019-05-06 | Plats: Stockholm
Vår populära kurs Dagligt ledarskap i drift - nu tillgänglig på engelska! Läs mer / Anmäl »

Egna utbildningar/Clinics

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Clinics | SLAO erbjuder inför säsongen 17/18 olika 1 dagars clinics. Tanken är att ni som anläggning, skidskola, privat personer m.m. skall kunna köpa 1 dagars clinic i det som ni vill vidareutveckla er inom. Det kan vara allt ifrån banåkning, puckel, snowboard, telemark. Eller kanske vill ni fördjupa er inom barnskidskola, skidteknik. Eller kanske vill ni bara ha en uppfräschning av era kunskaper för att kunna hjälpa till i er lokala skidklubb i hemmabacken? Eller varför inte få personlig färdighet på er egen åkning och utveckla er själva. Vi är öppen för att erbjuda det just DU/NI vill ha. Kontakta SLAO för offert/pris m.m. Läs mer / Anmäl »

Ekonomi för icke-ekonomer

Visa mer information
Datum: 2019-03-19 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-10-16 Stockholm.

Alla medarbetare måste förstå ekonomi, även om man inte arbetar med det som sin dagliga huvudsyssla. Alla medarbetare i ett företag berörs av och påverkar företagets ekonomi. Därför krävs kunskaper om ekonomins termer, regler och samband så att dialogen om företagets styrning och utveckling kan fungera. Läs mer / Anmäl »

Erfarenhetsutbyte

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Träffen riktar sig till all personal på skidanläggningarna; lift/pist och snö, skidskola, cyklling och skiduthyrning. Vi träffas under förmiddagen. Efter lunch tar vi en rundtur på anläggningen och blir informerade om drift och uppbyggnad. Sedan sitter vi ned under några timmar för att diskutera gemensamma frågor och funderingar. Läs mer / Anmäl »

Evakuering/Räddning Liftsystem

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Utbildningen genomförs på plats hos kund efter överenskommelse. Tillgång till liftsystem är ett krav. Utförs alltid med 2 instruktörer. Kontakta oss för offert samt innehåll på denna utbildning då den varierar beroende på vilket räddningssystem ni använder er av samt vilken typ av liftar ni har. Anmälan på Telefon +46 (0)10 60 40 000 epost academy@procurator.se Läs mer / Anmäl »

Funktionell Skidåkning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Funktionell Skidåkning Läs mer / Anmäl »

Första hjälpen i skidbacken

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Efter genomgången utbildning ska du kunna säkra livsavgörande funktioner samt utföra åtgärder så att skadan ej förvärras. För liftpersonal, skidlärare och andra som kan komma att ta hand om olycksfall i skidanläggningen. Utbildningen ger behörighet till Skidpatrullutbildningen. Kursens delar: LABCDE-åtgärder, hjärt- och lungräddning, larm, topp-till-tå-undersökning, rygg- och nackskador, frakturer och urledvridningar, buk-, bröstkorg- samt skallskador, sårskador, stukningar, medicinska sjukdomar, kyl- och brännskador, psykiska reaktioner och praktiska övningar.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

Första hjälpen i terräng

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Utbildningen riktar sig till dig som professionellt eller på din fritid vistas i fjäll- eller skogsmiljö, bortom allfartsvägarna. Inledningsvis arbetar vi med professionell utrustning för att sedan övergå till provisorisk utrustning tillverkad av tillgängligt material. Praktiska övningar utgörs till största del av skadescenarion ute i terräng. Utbildningen ger behörighet till Skidpatrullutbildningen. Kursmål: LABCDE-åtgärder, hjärt- och lungräddning, rygg- och nackskador, frakturer och urledvridningar, buk-, bröstkorgs- samt skallskador, sårskador, stukningar, medicinska sjukdomar, kyl- och brännskador, psykiska reaktioner. Evakuering och förflyttning av skadad. Praktiska övningar.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

Första hjälpen Kortkurs

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Efter genomförd utbildning ska du kunna utföra livräddande åtgärder, till dess att mer utbildad personal kommer till platsen. Du ska kunna utföra undersökning och första åtgärder på skadeplats, utan att skadan förvärras. Utbildningen vänder sig till dig som jobbar i lift, skidskola, hotell, restaurang eller liknande. Kursens delar: LABCD, kylskador, larm, undersökning av skadad, genomgång av sjukvårdsutrustning mm. Utbildningen kan också genomföras lokalt på respektive företag/anläggning efter överenskommelse.
 
Resa samt eventuell logi och mat för instruktör tillkommer. Kursmål: LABCD. Kylskador. Larm. Undersökning av skadad. Utrustning. 
Max 10 deltagare.
Läs mer / Anmäl »

Gästen i fokus & lönsam merförsäljning

Visa mer information
Datum: 2019-10-02 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-10-07 Göteborg, 2019-10-23 Malmö.

Du är ansiktet utåt och möter dagligen gästen. Din roll är av största vikt för gästens upplevelse oavsett om du arbetar i restaurangen, hotellreceptionen, nöjesparken, på skidanläggningen, campingen, turistbyrån eller i någon annan verksamhet inom besöksnäringen. Denna utbildning stärker dina kunskaper om de mjuka värdenas betydelse i detta möte.

Läs mer / Anmäl »

Introutbildning Skidor alt. Snowboard

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Detta är en introutbildning till våra skidinstruktörsutbildningar. Kanske är du nyfiken på yrket skidlärare, kanske vill du få en inblick i hur det fungerar i Svensk Skidskola eller kanske vill du kunna arbeta/hjälpa till på en anläggning, skidskola, klubb eller liknande?

Under denna introutbildning tittar vi på hur vi inom Svensk Skidskola arbetar med nybörjare och åkare på fortsättningsnivå. Vi tittar på vilka grunder och verktyg man kan använda sig av när man jobbar med barn, ungdomar och vuxna. Du kommer få möjlighet att utveckla din egen åkning. Det blir ett smörgåsbord fyllt med lite av varje och förhoppningsvis har du efter denna utbildning fått upp ögonen för att vidareutbilda dig hos oss inom SLAO och våra skidinstruktörsutbildningar.

OBSERVERA! Kursen riktar sig till skidskolor, skidanläggningar, skidklubbar m.fl. och är inte bokningsbar för privatpersoner. Kursen startar med ett föredrag kvällen innan. Mer information om tider och samlingsplats kommer från din instruktör.

Preliminärt program.

  • Fredag kväll 18:00-21:00 ca teoripass inomhus. SLAO presentation. Skid/Snowboardteknik, hur jobbar vi med tekniken i den svenska skidskolan.
  • Lördag 9:00-15:00. Praktiskt ute i backen utifrån teoripasset på fredag kväll, teknik.
  • Lördag 18:00-21:00 ca teoripass inomhus. Fokus pedagogik, hur jobbar vi i svensk skidskola med våra gäster, hur lär vi ut m.m.
  • Söndag 9:00-15:00. Praktiskt utifrån lördagens teoripass, metodik.
Läs mer / Anmäl »

Kursledarkurs skicart

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Kursen är till för dig som vill bli Svenska Skidanläggningars kursledare på instruktörs och allmänmedåkarutbildning för skicart. Efter avslutad och godkänd utbildning kommer du att ingå i Svenska Skidanläggnings kursledargrupp och få möjlighet att utbilda instruktörer och allmänmedåkare på skicart.

Fokus under kursen är genomförande av hur vi jobbar med Slaos funktionella kurser och hur vi jobbar som kursledare. Som kursledare är det viktigt att man på ett pedagogiskt och instruktivt sätt kan visa och förmedla både skidteknik och teori för respektive utrustning. Vi utför och testar detta både praktiskt och teoretiskt. Kurslitteraturen från din instruktörsutbildning kommer ligga till grund för både praktik och teori under kursen. Inför kursstart ska du se till att vara uppdaterad på kursmaterial för respective utrustning.

För att bli godkänd kursledare kommer ni löpande att examineras på instruktörskursens olika examinationsmoment och även hålla ett kortare föredrag på ca 15 min.

För att behålla din kursledarbehörighet skall du medverka vid SLAOs instruktörsträffar och ett uppdateringstillfälle vart annat år, dessa tillfällen inträffar i regel på hösten inför säsongen under en eller två dagar.  Kursen startar kvällen innan första utbildningsdag med en kortare genomgång av kursen.

Material som behövs under kursen:

Alpin skidutrustning

Varma kläder och skor för att sitta i utrustningen

Anteckningsmaterial

Tidigare kurslitteratur

Läs mer / Anmäl »

Köksekonomi

Visa mer information
Datum: 2019-03-25 | Plats: Göteborg. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-04-24 Stockholm, 2019-10-03 Stockholm.

En långsiktigt planerad och kontrollerad ekonomi hjälper till att säkra framtiden för din restaurang. Detta är en konkret och branschanpassad ekonomiutbildning. Läs mer / Anmäl »

Liftskötare Steg 1

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Allt större krav ställs på handhavande, behörighet och kompetens inom branschen. Det här är en utbildning som har blivit populär och ger mycket värdefull erfarenhet för dig som ska arbeta med liftar. Utbildningen består av tre steg. Steg 1 är grundläggande kunskap om drift och skötsel av en lift. Steg 2 är en fördjupning som går in mer på skötsel och reparation av liftar. Steg 3 innehåller moment som ombyggnation, stolliftar, flytt av liftar, tips vid upphandling mm. Mellan stegen krävs minst två månaders praktik. Om du tidigare genomfört SLAOs liftskötarutbildning eller har motsvarande kunskap omfattande ca en säsongs arbete i lift, kan du gå direkt på steg 2. Efter avslutat steg 3 kan du kalla dig lifttekniker. Kursens delar: daglig tillsyn, journal, checklista, skyltar, bromsar, rullbatterier, säkerhet mm. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

 
Läs mer / Anmäl »

Liftskötare Steg 2

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Allt större krav ställs på handhavande, behörighet och kompetens inom branschen. Det här är en utbildning som har blivit populär och ger mycket värdefull erfarenhet för dig som ska arbeta med liftar. Utbildningen består av tre steg. Steg 1 är grundläggande kunskap om drift och skötsel av en lift. Steg 2 är en fördjupning som går in mer på skötsel och reparation av liftar. Steg 3 innehåller moment som ombyggnation, stolliftar, flytt av liftar, tips vid upphandling mm. Mellan stegen krävs minst två månaders praktik. Om du tidigare genomfört SLAOs liftskötarutbildning eller har motsvarande kunskap omfattande ca en säsongs arbete i lift, kan du gå direkt på steg 2. Efter avslutat steg 3 kan du kalla dig lifttekniker. Kursens delar: daglig tillsyn, journal, checklista, skyltar, bromsar, rullbatterier, säkerhet mm. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

Lifttekniker Steg 3

Visa mer information
Datum: 2019-04-02 | Plats: Kläppen

Allt större krav ställs på handhavande, behörighet och kompetens inom branschen. Det här är en utbildning som har blivit populär och ger mycket värdefull erfarenhet för dig som ska arbeta med liftar. Utbildningen består av tre steg. Steg 1 är grundläggande kunskap om drift och skötsel av en lift. Steg 2 är en fördjupning som går in mer på skötsel och reparation av liftar. Steg 3 innehåller moment som ombyggnation, stolliftar, flytt av liftar, tips vid upphandling mm. Mellan stegen krävs minst två månaders praktik. Om du tidigare genomfört SLAOs liftskötarutbildning eller har motsvarande kunskap omfattande ca en säsongs arbete i lift, kan du gå direkt på steg 2. Efter avslutat steg 3 kan du kalla dig lifttekniker. Kursens delar: daglig tillsyn, journal, checklista, skyltar, bromsar, rullbatterier, säkerhet mm. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

Läkarens roll vid omhändertagandet i skidbacken

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Drygt 2 miljoner människor åker utför i Sverige varje år. På Sveriges skidanläggningar inträffar varje vinter skador med krav på professionellt omhändertagande. De flesta insatser på skadeplatsen görs av skidpatrullen, som sedan många år tillbaka får sin grund- och vidareutbildning av SLAO. På många anläggningar tjänstgör dessutom läkare, vilka rekryteras från olika medicinska specialiteter. Läkarna fungerar som backläkare och i många fall även som mottagningsläkare vilka direkt handlägger olika typer av skidskador. Läkare erbjuds nu en skräddarsydd utbildning i principer och handhavande av materiel som tillämpas och används av skidpatrullen och på de mottagningar som finns på skidorterna. Målsättningen är att ge kunskap om innehållet i skidpatrullutbildningen samt möjlighet att tillsammans med patrullörer göra omhändertagande i terräng samt genomföra god handläggning på mottagning. Utbildningen lägger stor vikt på praktiska moment och övningar och ger möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med kollegor från hela landet. Kursens delar: skallskador, buk- och bröstkorgsskador, ortopedi, hypotermi och kylskador, medicinska åkommor, graviditet och gynekologi, barnortopedi, bemötande, läkemedel i kyla, lavinmedicin, lavinräddning, SLAOs verksamhet, helikoptersamverkan, föreläsningar, praktiska övningar, samverkan skidpatrull.

Anmälan till SLAOs Backläkarutbildning görs via SLAOs hemsida genom att klicka på Boka knappen. Vid anmälan mot faktura ska korrekta uppgifter anges med referensen nummer, kontaktperson med telefonnummer och e-postadress som godkänner att kursen faktureras. Otillräckliga uppgifter kan betyda att anmälan inte godtas.

Plats för utbildningen är Trillevallens Högfjällshotell, i priset för utbildningen ingår lunch, fika och middag. Boende och frukost bokas direkt hos Trillevallens Högfjällshotell, www.trillevallen.com Uppge att du skall vara deltagare på kursen.
Läs mer / Anmäl »

Managementutbildning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

För att lyckas bra i Besöksnäringen, och öka sin konkurrenskraft, krävs en satsning på kompetensutveckling. All kompetensutveckling måste starta med de högre cheferna så att de inser nyttan med att investera i sina medarbetares kompetens. Denna utbildning hjälper deltagarna bli mer professionella som ledare och företagare.

Läs mer / Anmäl »

Mastcertifikat

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Arbete på höjd, mastarbete/kamraträddning enligt AFS 2000:6. – Vad är ett fall? Vad är ett fallskydd? När och hur skall fallskydd användas? Vi går igenom lagar och regler som gäller både arbetsgivare och arbetstagare. Utdrag ur AFS 2000:6 och innehåll i utbildningen ”Normer och lagar för arbetsgivare och arbetstagare, behörighet för att vistas i mast, arbetets risker, personlig skyddsutrustning, fallskyddsutrustning, fallförhindrande utrustning, stödutrustning. räddning av nödställd, första hjälpen/suspension trauma, ergonomi, arbetsplanering, kommunikation, hissning av materiel, klättertekniker (fasta och mobila fallskydd), ankare, knopar, höjdtest, teoretiskt prov”. Läs mer / Anmäl »

Merförsäljning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Att ta hand om de gäster som företaget redan har vunnit är enklare, säkrare och mindre kostsamt än att ständigt söka nya. Det handlar om att bygga förtroendefulla och långsiktiga relationer genom att lära känna och förstå sina gästers unika behov. Det handlar också om att skapa ett motiverande och målstyrt företagsklimat med tydliga strukturer som uppmuntrar alla i organisationen att ta sitt ansvar i relations- och försäljningsarbetet. Läs mer / Anmäl »

Pist och Spårutbildning för pistmaskin - Utbildningsbevis

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Pist och Spårutbildning för pistmaskin är en utbildning för dig som huvudsakligen jobbar med att anlägga spår för längdskidåkning men även preparering av pist. Efter utbildningen får du ett utbildningsbevis. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAOs hemsida. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen i Idrefjäll bokar du boende genom att klicka här.

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Spårutbildning Pistmaskin 16-18/12 pris: 1560 kr.  Boende finns tillgängligt dagen innan kursstart. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst. För utbildningen i Idre är fika och lunch inräknat i utbildningspriset.

Läs mer / Anmäl »

Pistmaskin – Park

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Allt större krav ställs på våra parker, både när det gäller säkerhet och design. Våra gäster räknar med att vi gör säkra och proffsiga hopp och rails. För skidanläggningen är det viktigt att underhållet kan skötas på en rimlig nivå och att säkerheten är hög. Du får grundkunskaper i planering, byggande och underhåll. Under två dagar varvas teori och praktik i denna populära utbildning. Utbildningen vänder sig till dig som har eller planerar att bygga en park. Kursens delar: planering, byggande och underhåll av terrängparker. Boende och mat ingår inte i utbildningspriset.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen iIdrefjäll bokar du boende genom att klicka här.

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Pistmaskin Park 27-29/1 pris 1850kr. Boendet finns tillgängligt dagen innan kursstart. I utbildningspriset ingår fika och lunch. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst. För utbildningen i Idre är fika och lunch inräknat i utbildningspriset. 

Läs mer / Anmäl »

Pistmaskin – Utbildningsbevis

Visa mer information
Datum: 2019-03-22 | Plats: Kläppen
Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare men även till dig som behöver en uppfräschning av kunskaperna. Från och med säsongen 2005-06 utfärdar SLAO utbildningsbevis för pistmaskin efter genomförd och godkänd utbildning. När du kört i minst 200 timmar, som intygas av arbetsgivare, erhåller du ett förarbevis. Blankett för ansökan om förarbevis hämtar du på SLAO:s hemsida. Sedan införandet av förarbevis har branschen tillåtit förare med lång erfarenhet av att köra och underhålla pistmaskiner ansöka om förarbevis utan att ha medverkat i en förarbevisutbildning. Från och med säsongen 2013-14 är den övergångsperioden över och krav på utbildning för förarbevis införs. Kursens delar: genomgång av bestämmelser och regler, maskinens olika funktioner, checklistor, felsökning, genomgång av hydraulsystem och allmän maskinteori, skötseltips. Körteknik, vägval, körekonomi och körövningar med instruktör. Arbete med olika redskap och dess inverkan. Kort om sommarunderhåll samt översyn av uppställd pistmaskin. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Priser. Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAOs medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAOs medlemmar.

Till utbildningen i Idrefjäll bokar du boende genom att klicka här.

Boendepaketet i Idre avser del i lägenhet (dubbelrum) inkl. linneset, avresestädning, frukost o middag. Pistmaskin Utbildningsbevis 24-27/11 pris: 2550 kr.  Boende finns tillgängligt dagen innan kursstart. Priset garanteras fram till 30 dagar innan ankomst. För utbildningen i Idre är fika och lunch inräknat i utbildningspriset.

Läs mer / Anmäl »

Revenue Management för festvåning och konferens

Visa mer information
Datum: 2019-05-23 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-11-06 Stockholm.

Till skillnad mot hotell, är Revenue Management för konferens och festvåning betydligt mer komplext vad det gäller innehåll, tidsperspektiv, bokningsmönster, nyckeltal etc, men samtidigt blir därmed också möjligheterna större.

Läs mer / Anmäl »

Revenue Management för Hotellchefer

Visa mer information
Datum: 2019-02-25 | Plats: Malmö. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-03-01 Stockholm, 2019-11-21 Stockholm.

Revenue Management innebär att sälja rätt rum, till rätt gäst/kund, till rätt pris vid rätt tillfälle. Målet är att öka hotellets lönsamhet. Många hotell tillämpar idag Revenue Management. De flesta Revenue Managers saknar starkt stöd för sitt arbete hos sina chefer till följd av att många chefer inte har tillräcklig kunskap om Revenue Management. Mer kunskap hos högre chefer skulle öka intäkterna och hotellens lönsamhet. Därför är just den här kursen skräddarsydd för hotellchefer/hotelldirektörer eller motsvarande höga chefer inom hotell. Läs mer / Anmäl »

Revenue Management för restaurang

Visa mer information
Datum: 2019-03-28 | Plats: Stockholm. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-10-01 Stockholm.

Många restauranger tillämpar idag någon form av Revenue Management med exempelvis differentierad prissättning, men utan att egentligen ha några kalkyler och statistik som grund för sina strategier. Ett av målen med kursen är därför att göra teori av praktiken... Läs mer / Anmäl »

Situationsanpassat Ledarskap

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

Bli en bättre, effektivare och säkrare ledare genom ledarskapsutbildning med Visita och Frösökompaniet!

Läs mer / Anmäl »

Skidinstruktörsutbildning sitski

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Under utbildningens tre dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer att vistas både i skidbacken och i lektionssalen. Det vi går igenom i teorin testas i praktiken. Efter godkänd utbildning, behärskar du grunderna i sitskiåkning, kan på ett tillfredsställande sätt anpassa utrustningen efter elevens särskilda behov samt undervisa sitskiåkare upp till blå nivå. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Skidinstruktörsutbildning skicart

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
För skidlärare som vill använda sig av hjälpmedlet skicart i sin skidundervisning för personer med speciella behov. Skicart kräver licens för att få hanteras i svenska backar. Efter godkänd utbildning erhåller du en instruktörslicens som ger dig rätt att framföra skicart i alla för skicart godkända nedfarter, samt att licensiera åkare och åkare tillsammans med medåkare. Praktik prioriteras – vi är i backen hela dagarna där vi jobbar i par som växelvis står bakom, växelvis sitter i skicarten. Kursen börjar med en träff kvällen innan utbildningsstart. Denna licens är giltig i 3 år. Sedan behövs kursen Instruktörsutbildning skicart uppdatering, eller om skidläraren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Skidinstruktörsutbildning skicart uppdatering

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
En skidlärare har kunskap att utbilda och licensiera skicartåkare och skicartåkare tillsammans med medåkare. En skidlärare har också kunskap att på ett pedagogiskt och positivt sätt lära åkare med särskilda behov att åka skicart, samt att hitta den rätta anpassningslösningen till varje enskild åkare. Denna licens är giltig i 3 år. Om skidläraren kan uppvisa att han/hon varit verksam på snö bakom en skicart i 60 timmar under de första 3 åren förlängs giltighetstiden till 5 år. Uppdateringen innefattar dag 5 och 6 på skidlärarutbildningen. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.
Första utbildningsdag startar kursen ca kl. 18.00 med en träff.
Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 1

Visa mer information
Datum: 2019-04-07 | Plats: Åre
Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå.

Under utbildningens sju dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer vistas i både skidbacken och lektionssalen. Det vi går igenom i teorin testas i praktiken. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare.

En nyhet från och med säsongen 2014-15 är krav på minst en veckas praktik eller självständigt arbete med skidelever mellan Skidor instruktör steg 1 och Skidor instruktör steg 2. Undantag kan göras via förfrågan till Svenska skidanläggningar från ansvarig på skidskola, skidklubb eller motsvarande.

Kursens delar: teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.
Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Boende.

Vill du boka boende till våra kurs orter kan du göra det i samband med att du bokar utbildningen. För att se priser klicka på den blå Boka knappen. Boendet är i flerbäddslägenheter med kök. Du delar boende och rum tillsammans med dina kurskamrater. Boendet ligger alltid nära backen, du ska ta med lakan och handdukar. Incheckning sker på söndagen och utcheckning söndagen efter när kursen slutar. Alla boenden är bokade med slutstäd. Läs mer om vad som gäller för slutstäd eller prata med personalen på plats. Mer information om vart och när du kan checka in kommer i samband med kursstart. I Åre är boendet placerat i Lägenheter Brunkullan nära WM:8an.

Skipass.

Skipass bokar du i samband med att du anmäler dig till utbildningen. För skipass priser klicka på den blå Boka knappen. Skipassen gäller från söndag till söndag och hämtas i Receptionen eller Gästservice på orten.

Mat.

Mat ingår inte i priset och kan du inte boka via SLAO. I lägenheterna finns kök och i anläggningen fler restauranger och mataffärer.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll ca kl. 18.00. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.
Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 2

Visa mer information
Datum: 2019-04-07 | Plats: Åre
Under denna utbildning arbetar vi vidare med metodik, pedagogik, mekanik, teknik och analys för att kunna undervisa barn, ungdomar och vuxna upp till fortsättningsnivå. Stort fokus läggs på analysen, vilket ställer stora krav på ditt engagemang. För godkänd kurs krävs godkänt resultat på teoriskrivning och undervisningsträning som genomförs under utbildningsveckan. Läs om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.

Kursens delar: teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Boende.

Vill du boka boende till våra kurs orter kan du göra det i samband med att du bokar utbildningen. För att se priser klicka på den blå Boka knappen. Boendet är i flerbäddslägenheter med kök. Du delar boende och rum tillsammans med dina kurskamrater. Boendet ligger alltid nära backen, du ska ta med lakan och handdukar. Incheckning sker på söndagen och utcheckning söndagen efter när kursen slutar. Alla boenden är bokade med slutstäd. Läs mer om vad som gäller för slutstäd eller prata med personalen på plats. Mer information om vart och när du kan checka in kommer i samband med kursstart. I Åre är boendet placerat i Lägenheter Brunkullan nära WM:8an.

Skipass.

Skipass bokar du i samband med att du anmäler dig till utbildningen. För skipass priser klicka på den blå Boka knappen. Skipassen gäller från söndag till söndag och hämtas i Receptionen eller Gästservice på orten.

Mat.

Mat ingår inte i priset och kan du inte boka via SLAO. I lägenheterna finns kök och i anläggningen fler restauranger och mataffärer.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll ca kl. 18.00. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 3

Visa mer information
Datum: 2019-04-07 | Plats: Åre
Efter godkänd Instruktör 2 samt något eller några års arbete som skidlärare är det dags att fylla på med mer kunskap. Rekommenderas att du innan utbildningen har undervisat barn-, ungdom- och vuxenelever på fortsättningsnivå och gärna praktiserat på mer avancerad nivå. Avsikten är att du efter godkänd utbildning ska ha tillräckliga kunskaper för att undervisa barn, ungdomar och vuxna i tillämpad skidåkning upp till och med röd nivå. Ett mål med kursen är att generera större förståelse i analysen av egen och andras färdighet. Godkänt resultat på teoriskrivning, undervisning och separat testdag som du gör inför kursen krävs för godkänd utbildning. Läs mer om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.

Kursens delar: fördjupning i teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar.

Boende.

Vill du boka boende till våra kurs orter kan du göra det i samband med att du bokar utbildningen. För att se priser klicka på den blå Boka knappen. Boendet är i flerbäddslägenheter med kök. Du delar boende och rum tillsammans med dina kurskamrater. Boendet ligger alltid nära backen, du ska ta med lakan och handdukar. Incheckning sker på söndagen och utcheckning söndagen efter när kursen slutar. Alla boenden är bokade med slutstäd. Läs mer om vad som gäller för slutstäd eller prata med personalen på plats. Mer information om vart och när du kan checka in kommer i samband med kursstart. I Åre är boendet placerat i Lägenheter Brunkullan nära WM:8an.

Skipass.

Skipass bokar du i samband med att du anmäler dig till utbildningen. För skipass priser klicka på den blå Boka knappen. Skipassen gäller från söndag till söndag och hämtas i Receptionen eller Gästservice på orten.

Mat.

Mat ingår inte i priset och kan du inte boka via SLAO. I lägenheterna finns kök och i anläggningen fler restauranger och mataffärer.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll ca kl. 18.00. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Läs mer / Anmäl »

Skidor – Instruktör 4

Visa mer information
Datum: 2019-04-07 | Plats: Vemdalsskalet. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-04-07 Åre.

Nu finputsas kunskaperna inom alla områden, såväl praktiskt som teoretiskt. Vi åker mycket skidor i alla typer av terräng och testar alla typer av svängar. För att tillgodogöra dig denna utbildning till fullo krävs att du är en mycket god skidåkare. Vi rekommenderar att du innan Instruktör 4 har undervisat barn-, ungdom- och vuxenelever på avancerad nivå. Godkänt resultat på teoriskrivning, undervisning och separat testdag som du gör inför kursen krävs för godkänd utbildning. Läs mer om dom nya reglerna för att bli godkänd på kurserna här.Efter godkänd utbildning är du berättigad att anmäla dig till svensk skidlärarexamen.

Kursmål: Mekanik/biomekanik, pedagogik, kommunikation, analys, ledarskap, anatomi/fysiologi, retorik m m. Teori 19 timmar, praktik 52 timmar. I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar. Till utbildningen tillkommer kostnader för logi, mat och eventuellt skipass.

Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och eventuella certifieringar.

Boende.

Vill du boka boende till våra kurs orter kan du göra det i samband med att du bokar utbildningen. För att se priser klicka på den blå Boka knappen. Boendet är i flerbäddslägenheter med kök. Du delar boende och rum tillsammans med dina kurskamrater. Boendet ligger alltid nära backen, du ska ta med lakan och handdukar. Incheckning sker på söndagen och utcheckning söndagen efter när kursen slutar. Alla boenden är bokade med slutstäd. Läs mer om vad som gäller för slutstäd eller prata med personalen på plats. Mer information om vart och när du kan checka in kommer i samband med kursstart. I Åre är boendet placerat i Lägenheter Brunkullan nära WM:8an.

Skipass.

Skipass bokar du i samband med att du anmäler dig till utbildningen. För skipass priser klicka på den blå Boka knappen. Skipassen gäller från söndag till söndag och hämtas i Receptionen eller Gästservice på orten.

Mat.

Mat ingår inte i priset och kan du inte boka via SLAO. I lägenheterna finns kök och i anläggningen fler restauranger och mataffärer.

OBSERVERA: Utbildningen startar med ett föredrag på söndag kväll ca kl. 18.00. Mer information om samlingsplats och tider kommer med e-post från din instruktör.

Läs mer / Anmäl »

Skidpatrull

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas

En gedigen utbildning där teori varvas med många praktiska övningar. Efter genomgången och godkänd utbildning ska du självständigt kunna arbeta som skidpatrullör med säkerhetsarbete, skadeförebyggande åtgärder samt omhändertagande av alla typer av olycksfall i en skidanläggning. Utbildningen ger dig även kännedom om lavinräddning. Godkänd Skidpatrullutbildning leder till certifiering som sedan ska förnyas vartannat år vid, av SLAO anordnad, repetitionsutbildning. Kursens delar: repetition och fördjupning av Första hjälpen i skidbacken, psykiska reaktioner, barnolycksfall, omhändertagande i svår terräng, lavinräddning och praktiska övningar. Samt förebyggande arbete med säkerhet, regler och lagar. Bemötande av gäster och ledarskap samt samverkan med andra organisationer och myndigheter t. ex Polis, Ambulans, SOS Alarm och Fjällräddning. Praktiska övningar.

Priser. Medlemspris för deltagare som är anmälda eller anställda vid en av SLAO:s medlemmar (ansluten skidanläggning). Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

OBSERVERA. Privatpersoner deltar i mån av plats. Om utbildningen är fullbokad och deltagare från någon av SLAOs medelmsanläggningar vill anmälas sig förbehåller sig SLAO rätten att avboka privat anmälda.

Trillevallen
Plats för utbildningen är Trillevallens Högfjällshotell, i priset för utbildningen ingår lunch och fika. Boende, frukost och middag bokas direkt hos Trillevallens Högfjällshotell, via mail eller ring 0647-360 90. Uppge att du är deltagare på kursen.

Skidpatrullutbildningen är en intensiv utbildning på totalt 110 timmar, i snitt betyder det 10 timmars utbildningstid per dag. Det kan vara bra att du som deltagare är förberedd på det.

Läs mer / Anmäl »

Skidpatrull – Repetition

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Vartannat år ska skidpatrullör genomgå av SLAO centralt anordnad repetition för att bibehålla certifieringen. Utbildningen innehåller en grundläggande repetitionsdel och en del som förändras vartannat år. Kursens delar: LABCDE, hjärt- och lungräddning, frakturer, medicinska sjukdomar, praktiska övningar mm.
I utbildningspriset ingår löner till instruktörer och utbildningsmaterial, intyg och certifiering.

Priser:

Medlemspris används för deltagare som är anmälda eller anställda av en av SLAO:s medlemmar. Icke medlemspris används för deltagare som anmäler sig privat utan att ha anställning eller är anmälda via en av SLAO:s medlemmar.

Läs mer / Anmäl »

SLAO Liftskötare Intro, webbkurs

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Välkommen till SLAOs Liftskötarutbildning, Intro webb utbildning! Här får du lära dig om det mest väsentliga och få kunskaper och kännedom om arbetet som liftvärd. Utbildningen är uppdelad i 6 avsnitt, där du efter varje avsnitt svarar på några frågor, för att checka av att du har förstått innehållet.

Utbildningen beräknas ta ca 4 timmar. Du kan lämna webbsidan och fortsätta senare eller när som helst gå in och söka information om ditt arbete som liftvärd. Ditt arbete som liftvärd är i första hand att övervaka säkerheten och hjälpa till vid på- och avstigningar i våra skidliftar och linbanor. Det innebär även att du får starta och stoppa driften om du ser att säkerheten äventyras.

Detta är första steget i SLAO´s liftutbildning. Du kan sedan gå vidare till våra steg utbildningar. Läs mer om dom på vår hemsida.
 
Läs mer / Anmäl »

SLAO:s höstträffar

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Kom och träffa representanter från din medlemsorganisation och diskutera aktuella och angelägna ämnen inför säsongen. Det ges utrymme för både information och diskussion. Vi berättar om nyheter inför säsongen, nya lagar och riktlinjer från bl.a. Boverket. Vi pratar statistik och nyrekrytering samt friskvård. Representanter från SLAO:s Tekniska och Säkerhet/sjukvårdsgrupp finns med och på vissa orter även Skidskola. Associerade medlemmar/leverantörer presenterar sina produkter och tjänster. Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 1

Visa mer information
Datum: 2019-04-08 | Plats: Åre

Vi fokuserar på hur vi inom svensk snowboardutbildning arbetar med nybörjare och åkare på fortsättningsnivå. Här lägger du grunden för din fortsatta utveckling som snowboardinstruktör. Med din egen åkning och färdighet som utgångspunkt tar vi reda på vad som händer, och varför det händer, när vi åker snowboard. Med kunskaper i ledarskap, kommunikation, teknik och metodik kan du efter utbildningen arbeta som snowboardinstruktör. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik, snowboardsäkerhet, analys, ledarskap och kommunikation. Teori 20 timmar, praktik 46 timmar. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.

Boende.

Vill du boka boende till våra kurs orter kan du göra det i samband med att du bokar utbildningen. För att se priser klicka på den blå Boka knappen. Boendet är i flerbäddslägenheter med kök. Du delar boende och rum tillsammans med dina kurskamrater. Boendet ligger alltid nära backen, du ska ta med lakan och handdukar. Incheckning sker på söndagen och utcheckning söndagen efter när kursen slutar. Alla boenden är bokade med slutstäd. Läs mer om vad som gäller för slutstäd eller prata med personalen på plats. Mer information om vart och när du kan checka in kommer i samband med kursstart. I Åre är boendet placerat i Lägenheter Brunkullan nära WM:8an.

Skipass.

Skipass bokar du i samband med att du anmäler dig till utbildningen. För skipass priser klicka på den blå Boka knappen. Skipassen gäller från söndag till söndag och hämtas i Receptionen eller Gästservice på orten.

Mat.

Mat ingår inte i priset och kan du inte boka via SLAO. I lägenheterna finns kök och i anläggningen fler restauranger och mataffärer.

Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 2

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
I detta utbildningssteg får du lära dig hjälpa redan duktiga åkare att bli bättre. Du får ta ansvar för din egen och andra utbildningsdeltagares utveckling, bland annat genom olika analysförfaranden. Kraven på ledarfärdigheter och pedagogiska kunskaper ökar. Utbildningen genomförs i högt tempo och innebär stora utmaningar. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik, analys, videoanalys, träningslära, ledarskap, kommunikation och kunskapsprov. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset. Läs mer / Anmäl »

Snowboard – Instruktör 3

Visa mer information
Datum: 2019-03-18 | Plats: Kläppen
Nu är det dags att använda och fördjupa kunskaperna inom alla områden, såväl praktiskt som teoretiskt. Du får ta ett större ansvar för din egen och andra utbildningsdeltagares utveckling, bland annat genom olika analysförfaranden. Utbildningen ställer höga krav på den egna åkfärdigheten och för att du ska kunna tillgodogöra dig den krävs att du är en mycket duktig snowboardåkare. Du bör därför förbereda dig ordentligt innan utbildningen, praktiskt i backen och teoretiskt med hjälp av hemstudier som delas ut i god tid innan kursstart. Kursens delar: personlig färdighet, teknik, pedagogik, metodik vid tillämpad snowboardåkning i pist, offpist samt park, pipe och snowboardcross. Dessutom ledarskap, kommunikation, analys, videoanalys, träningslära, säkerhet vid offpiståkning och kunskapsprov. Teori 19 timmar, praktik 46 timmar. Boende, mat och skipass ingår inte i utbildningspriset.
Läs mer / Anmäl »

Snötillverkning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Snötillverkning är en av de viktigaste uppgifterna på en skidanläggning. Att göra snö på ett effektivt sätt – så ekonomiskt och energibesparande som möjligt, är vad alla eftersträvar. Säkerhetsaspekten är också en viktig del i utbildningen. Målet med utbildningen är att alla deltagaren ska få kunskap om följande:
  • Få en förståelse för vilka delar som finns i ett snösystem och vad de fyller för funktion.
  • Bli väl medvetna om risker som finns med ett trycksatt system samt känna sig trygga i att arbeta med det.
  • Få tillräcklig kunskap om olika snökanontyper, hydranter och slangar för att hantera dem säkert och effektivt.
  • Skapa förståelse för hur man bör tänka när man producerar snö för en nedfart.

Utbildningen vänder sig till både nybörjare och mer erfarna.

Deltagare, anställda eller anmälda via SLAO:s medlemmars organisationer.

I priset ingår utbildningen och intyg. Tillkommer kostnader för mat, resa och eventuellt boende. Mat kommer att erbjuds under kursdagen som deltagarna betalar själva.
 
Köp en egen utbildning till er anläggning. Pris 10 500kr exklusive moms. Tillkommer kostnader för instruktörens resa, mat, boende och lokal.

Anmälan via SLAO:s hemsida eller genom att mejla/ringa till SLAO info@slao.se 063-13 23 95.

Läs mer / Anmäl »

SVELAV Avancerad Lavinräddning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Två dagars utbildning i avancerad lavinräddning med fokus på bland annat sökstrategier efter djupt begravda/ multipla offer, triage, räddningsledning i lavinkäglan, flaggning av lavinområde och grävteknik.
Arrangör: SVELAV
Huvudinstruktör: Manuel Genswein, Mountain Safety Info. Samt 3-4 instruktörer till.
Datum: 1-3 februari 2019. Start fredag kväll 19.00. Slut söndag eftermiddag 16.00.
Plats: Höglekardalen, Bydalsfjällen
Kursavgift: 2600 kr exkl. moms. Faktureras i efterhand.
Kost och logi ingår inte och bokas med fördel direkt hos Höglekardalens stugby. 0643-320 27, hoglekardalen@bydalsfjallen.se
Sista anmälan 8 januari 2019. 

 

 

 

 

Läs mer / Anmäl »

SVELAV Lavininstruktör

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
För första gången kommer lavininstruktörsutbildningen att vara snöskoterbaserad. Utbildningen ger behörighet för att utbilda inom Svelav Pro 1 samt Friåkning 1 (inte bara på skoter utan även skidor/ snowboard)

Fika och lunch ingår. Deltagare står själva för kost, logi och ev. hyra av snöskoter. Utbildningen hålls på Marsfjäll Mountain Lodge.

All dokumentation som visar att den sökande uppfyller antagningskraven skickas in till: svelav@naturvardsverket.se När naturvårdsverket har godkänt ansökan kan den sökande registrera sig och betala in anmälningsavgiften.

För övriga frågor, vänligen kontakta Mattias Tarestad 010-698 16 62 alt. Petter Palmgren, 010-698 12 97.

Läs mer / Anmäl »

SVELAV Väder

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Två dagars utbildning i grundläggande meteorologi med fokus på skandinaviskt fjällväder och praktisk tillämpning inom lavinsäkerhetsarbete
Arrangör: SVELAV- SMHI och Naturvårdsverket i samverkan
Instruktörer: Charlotta Eriksson, Meteorolog SMHI & Petter Palmgren, Lavinexpert Naturvårdsverket
Plats: Campus, Östersund
Inga måltider ingår
Sista anmälan 8 januari 2019
Läs mer / Anmäl »

Svensk Alpin Skidlärarexamen Block 1

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Syftet med Examen är att examinera svenska snösportledare utifrån marknadens, kundens och skidskolans behov. Den examinerade instruktören ska ha hög nationell och internationell kunskap, kompetens och status. Svensk Examen ska säkra kunskap, kompetens och kvalitet för Svenska Skidrådets medlemsorganisationer. Läs mer / Anmäl »

Svensk Alpin Skidlärarexamen Block 2

Visa mer information
Datum: 2019-03-31 | Plats: Romme Alpin

Syftet med Examen är att examinera svenska snösportledare utifrån marknadens, kundens och skidskolans behov. Den examinerade instruktören ska ha hög nationell och internationell kunskap, kompetens och status. Svensk Examen ska säkra kunskap, kompetens och kvalitet för Svenska Skidrådets medlemsorganisationer.

Läs mer / Anmäl »

Säkerhet i skidbacken – Rådgivning

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Hur kan din skidanläggning bäst arbeta med förebyggande säkerhet? Det kan vara till stor hjälp att någon utifrån ser på anläggningen, med andra ögon. Representant från SLAO kommer till er och tittar på hur ni arbetar med förebyggande säkerhet idag – och hur det skulle kunna fungera imorgon. Vilka rutiner finns vid olycksfall och hur kan de förbättras? Detta är ett första steg mot förbättrad förebyggande säkerhet, nästa steg kan vara att tillsammans med SLAO arbeta fram ett förslag till komplett säkerhetsplan. Läs mer / Anmäl »

Terränghjuling

Visa mer information
Datum: Saknas | Plats: Saknas
Terränghjulingar används nästan uteslutande som arbetsfordon. De har mycketstor framkomlighet vilket ställer höga krav på framförandet. För yrkesmässig användning av terränghjuling är utbildningsbevis ett krav. För att undgå risker med arbetet är arbetsgivaren skyldig att förvissa sig om att den anställde har den utbildning som krävs. (Arbetsmiljölagen 3 kap 3§) Utbildningen ska göras på godkänt utbildningsområde av behörig lärare.4U i Avesta AB arrangerar yrkesutbildning enligt Arbetsmiljöverkets (AV) och Sveriges Terränghjulsutbildares Riksorganisations (STHR) utbildningsplan. Läs mer / Anmäl »

Testdagar – Skidor

Visa mer information
Datum: 2019-03-16 | Plats: Lindvallen. Fler tillfällen/platser finns.

Även tillgänglig vid 2019-03-17 Lindvallen, 2019-04-13 Vemdalsskalet.

För att bli godkänd på utbildningarna Skidor Instruktör 3 och 4 krävs godkänt resultat på separat testdag inför respektive utbildningssteg. Testdagar arrangeras vid ett flertal tillfällen under säsongen. Test på deltagarens skidfärdigheter. Godkänt resultat för utbildningsnivån. Ange i anmälan vilken nivå du ska göra test för och när du blev godkänd på ev föregående nivå. Om du gjort fler än 2 test på samma nivå ska du betala 500 kr på SLAO bg; 539-18093517, märk inbetalningen med "Skidtest", namn på deltagaren och testdatum. Läs mer / Anmäl »

Testdagar – Undervisning

Visa mer information
Datum: 2019-04-14 | Plats: Vemdalsskalet
För att bli godkänd på utbildningarna Skidor Instruktör 3 och 4 krävs godkänt resultat på separat testdag inför respektive utbildningssteg. Testdagar arrangeras vid ett flertal tillfällen under säsongen. Test på deltagarens undervisningsfärdigheter, steg 4. Godkänt resultat för utbildningsnivån. Om du gjort fler än 2 test på samma nivå ska du betala 500 kr på SLAO bg; 539-3517, märk inbetalningen med "Skidtest", namn på deltagaren och testdatum. Läs mer / Anmäl »

The guest in focus and profitable upsell

Visa mer information
Datum: 2019-05-16 | Plats: Stockholm

Vår populära kur Gästen i fokus och lönsam merförsäljning - nu tillgänglig på engelska!

Läs mer / Anmäl »