Reglerna om arbetstid upplevs ofta som krångliga och svåra att hantera i praktiken. En orsak till detta är att de regler som ska följas inte finns samlade utan återfinns i kollektivavtal, svensk lag och EG-direktiv. Hotell- och restaurangbranschens särskilda behov av flexibilitet skapar också problem för schemaläggaren.
Innehåll
Under kursen görs en grundlig genomgång av hotell- och restaurangbranschens regler kring arbetstid. Kursen innehåller även en praktisk del med övningar kring schemaläggning. Kursdeltagarna ges under dagen möjlighet att få svar på sina egna frågor och arbeta med scheman från den egna verksamheten.
Kursmål
Du kan med dina nya kunskaper upprätta effektivare scheman som är anpassade till verksamhetens och medarbetarnas behov. Målsättningen är att du efter kursen känner dig trygg när du arbetar med schemaläggning och känner till såväl möjligheter och begränsningar som finns i lagar och avtal.
Målgrupp
Kursen vänder sig till arbetsledare/avdelningschefer med ansvar för schemaläggning. För att kunna tillgodogöra sig kursinnehållet är det viktigt med praktisk erfarenhet av schemaläggning.
Inför kursstart
För bästa behållning av kursen, ta med eget schema att arbeta med.
Kursledare
Förbundsjurist från Visita och Sabina Nordström, HR-konsult
Kurslängd
1 dag
Sista anmälningsdag
30 dagar före kursstart.
I mån av plats beviljas senare anmälningar.
Priset inkluderar kursmaterial, lunch och kaffe.
Visitaakademin förbehåller sig rätten att ställe in utbildningar vid för få anmälda deltagare. Vissa utbildningar är väder- och snöberoende varvid utbildning kan flyttas till annan ort och/eller annat tillfälle.