Här finner du alla utbildningar som arrangeras av Visita, SCR Svensk Camping och SLAO.
Hoppas du blir inspirerad av någon av våra kurser!

Revenue Management för restaurang

Många restauranger tillämpar idag någon form av Revenue Management med exempelvis differentierad prissättning, men utan att egentligen ha några kalkyler och statistik som grund för sina strategier. Ett av målen med kursen är därför att göra teori av praktiken, inte tvärtom! Historiskt sett har restaurangbranschen utgått från ett kostnadsperspektiv när det gäller utbud, prissättning och har inte alltid tagit hänsyn till marknadskrafterna. Med hjälp av teorierna från Revenue Management utvecklas ett nytt synsätt där man kan ta kontroll över efterfrågan och prissättning i syfte att optimera intäkterna för maximal vinst.

I kursavgiften ingår även ett års abonnemang till Pingvinens webbaserade Menu Engineerings program, som är ett strategiverktyg som kan hjälpa till att avsevärt öka restaurangens bruttovinst. För mer info se www.pingvinen.org.

Innehåll
Som introduktion kommer deltagarna att få inblick och förståelse för hur väl Revenue Management lämpar sig för restaurangbranschen.

Vi går igenom nya användbara nyckeltal och alla lär sig att beräkna RevPASH, beläggning etc och hur dessa nyckeltal kan leda till ökad kontroll över verksamhetens lönsamhet. 

Deltagarna kommer att lära sig hur restaurangen kan prognostisera hög eller låg efterfrågan (över året, månaden, veckan och dygnet) och vilka strategier gällande menyer, prissättning, bemanning, merförsäljning etc som bör tillämpas utifrån prognosen. 

Med hjälp av ”LEGO Restaurangen” visas hur viktigt det är att använda sig av försäljnings- och bokningsstrategier som bygger på den förväntade efterfrågan.

Vi beräknar en restaurangs optimala bordsmix. 

Hur sätts priser idag och hur kan en differentierad prissättningsfilosofi utvecklas? 

Deltagarna blir skickliga utövare av Menu Engineering. 

Föreläsning varvas med övningar och exempel från olika restaurangverksamheter i Sverige och utomlands. 

Kursmål
Att ge deltagarna praktisk kunskap om hur de kan optimera restaurangens intäkter genom Revenue Management. Deltagarna kommer också att få verktyg och förutsättningar för att kunna skapa en Revenue Management kultur på sina egna restauranger.

Målgrupp
Störst behållning av kursen har den som har en arbetsledande position t ex F&B Manager, källarmästare, restaurangchef, kökschef, hovmästare, köksmästare eller naturligtvis äger och driver restaurangen själv. Alla som arbetar på boknings- och försäljnings-avdelningarna har också stor behållning av kursen.
 

Kursledare
Fredrik Önrup, konsult och föreläsare inom Revenue Management med 15 års erfarenhet i ämnet. Har tidigare bland annat varit Revenue Manager på Grand Hôtel i Stockholm.
 

Kurslängd
1 dag

Sista anmälningsdag
30 dagar före kursstart.

I mån av plats beviljas senare anmälningar.

I priset ingår kursmaterial, lunch och kaffeVisita medlemspris:
2 100kr exkl. moms

Icke medlem:
2 600kr exkl. moms

Fakta om utbildningen


Längd: 1 dagar
Arrangör: Visita

Kontaktperson
Visita, Virpi Hagberg
08-762 74 18
info@visitaakademin.se

Visa mer information

Boknings- och betalningsvillkor

Visitaakademin förbehåller sig rätten att ställe in utbildningar vid för få anmälda deltagare. Vissa utbildningar är väder- och snöberoende varvid utbildning kan flyttas till annan ort och/eller annat tillfälle.

Anmälan/bokning

  • Anmälan till samtliga utbildningar görs på hemsidan Visitaakademin.se.
  • Bokningsbekräftelse skickas ut via e-post.
  • Sista anmälningsdag är 30 dagar före utbildningsstart, vissa undantag kan förekomma, se respektive utbildning för mer information.

Betalning – utbildningsavgift

  • Medlemmar faktureras utbildningsavgift och eventuella tillägg i efterskott.
  • Privatpersoner betalar i samband med anmälan på de utbildningar där den möjligheten erbjuds.

Avbokning

  • Vid avbokning tidigare än 14 dagar innan utbildningsstart betalas hela beloppet tillbaks exklusive administrativ avgift på 300 kr. Vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart debiteras 100% av priset för utbildningen.
  • Avbokningsavgiften beräknas på fullt pris för respektive utbildning inklusive eventuella tillägg som boende, mat och skipass.
  • Utbildningsavgiften återbetalas vid sjukdom styrkt med läkarintyg exklusive en administrativ avgift på 300 kr.

Betalning – boende och mat

  • Boende, mat och skipass ingår i vissa fall i utbildningsavgiften, i andra fall bokas och betalas detta i förskott eller direkt på utbildningsplatsen, medtag fakturainformation/ rekvisition. För information om vad som ingår i priset se respektive utbildning.

Boka här!


Stockholm Platser kvar
2019-03-28 5 av 18 lediga
Stockholm Platser kvar
2019-10-01 18 av 18 lediga